• Meghívó

          • Hogyan segíthetem a gyermekem képességeinek fejlődését

            Az Artis Centrum munkatársai beszélgetés sorozat keretén belül ellátogatnak az óvodánkba 2018. november 14-én 16.00 órakor a zöld osztályba.

            Szeretettel várunk minden érdeklődő szülőt, akinek fontos, hogy gyermeke megfelelően fejlődjön, tanácsra, vagy megerősítésre van szüksége abban, hogy jó úton haladhassanak.

            Beszélgetés vezetője: Bartalos Réka, konduktor, pszichológus

          • Összszülői értekezlet

          • Tisztelettel meghívjuk a kedves Szülőket

            2018. november 15-án 15.30 a Brünni téri óvoda étkezőjébe

            összülői értekezletre, aminek célja

             iskolatanácstag választás a szülők részéről.

            Az összülői után a brünni téri osztályok osztály szülői értekezletet is tartanak. Az Erdő utcán az osztályszülői értekezletek az utána következő hétre vannak tervezve.

            Kérjük a megfelelő és pontos tájékoztatás és képviselet érdekében minél többen jelenjenek meg.

                                                                                                                                                        Tóth Szilvia

                                                                                                                                                        igazgatónő

          • Értesítés

          • Az óvoda igazgatónője értesíti a tisztelt Szülőket, hogy az óvoda kihelyezett osztályiban az Erdő utca 8. címen, az emeletes pavilonban a Közegészségügyi Hivatal 2018/2185 számú határozata alapján 2018. október 31-től visszavonásig szünetel az üzemelés.

            Ez idő alatt a gyerekeket csak a gazdasági épület kisosztályában tudjuk fogadni.

            Személyes egyeztetés alapján a Brünni tér 16. osztályaiban van lehetőség a gyermekek elhelyezésére.

            Kérjük, igényeiket jelezzék az óvoda igazgatónőjénél 0918 498524, illetve helyettesénél: 0908 835667.

          • 50 éves a Tündérkert

          • Új fényképek a 50 éves a Tündérkert albumban

            2018 október 12-én ünnepeltük sz óvoda fennállásának 50. évfordulóját. Velünk ünnepeltek az óvoda volt dolgozói, az óvoda fenntartójának képviselői, támogatóink, az óvoda mellett működő szülői szövetség vezetőségi tagjai. Az ünnepségen felléptek az óvodánk csoportjait képviselő gyerekek is.

            Nagy köszönet mindenkinek aki megtisztelt bennünket jelenlétével, Köszönjüka sok ajándékot, melyekből több a gyermekek számára érkezett, a fogadásra készült tortáért Makhali Mónikának a sütikért Domján Erzsikének és Bagita Katikának és a kolléganőknek, a finom sültekért a szövetkezetnek és szakácsainak, de legfőképp az óvoda szakácsnőinek, akik mndezekhez salátákat, köreteket készítették és feltálalták vendégeinknek.

             

          • Módszertani nap: Okosító torna

          • Új fényképek a Módszertani nap: Okosító torna albumban

            A Coménius PI szervezésében Bartalos Erzsébet mozgásterapeuta tartott továbbképzést a környékbeli és kicsit távolabbi falvak, városok óvónőinek a mozgás fejlesztés fotosságáról, annak óvodai alkalmazhatóságáról, gyakorlati javaslatokkal, módszertani szempontból. Több mint 30 óvónő nyert betekintést a mozgásterápia és a mozgásfejlesztés közti különbségbe, ezek segítő erejébe annak érdekében, hogy a gyerekek óvodából kikerülve a lehető legkönnyebben legyenek képesek teljesíteni az iskolában.

          • 50 éves az óvoda

          • Gútán, a Brünni téren 1968 októberében fogadták először az óvónők a gyerekeket. 2018 október 12-én szeretnénk a fél évszázados jubileumot megünnepelni a volt kollégákkal, akik vagy nyugdíjas éveiket töltik, vagy más óvodában dolgoznak, az óvoda fenntartójának Gúta Város vezetésével, a városi intézmények képviselőivel, szakmai szervezetek vezetőivel, az óvoda mellett működő Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségének vezetőségi tagjaival, az iskolatanács tagjaival, az óvoda támogatóival.

            Minden érintettet szeretettel várunk.

            A Tündérkert Óvoda kollektívája

          • Átadási ünnepség

          • Új fényképek a Átadási ünnepség albumban

            A Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Programnak köszönhetően, az óvodán a nyári szünet teljes ideje alatt felújítási munkák zajlottak. Nem kis munka volt, folyamatosan dolgoztak a szakemberek, az óvoda alkalmazottai, hogy a legkisebb fennakadást okozzuk a szülőknek. Igaz csak az Erdő utcán tudtuk a szünetben fogadni a gyerekeket, a Brünni téren 3 osztály és a konyha készült el szeptember 3-ig, a negyedik osztály csak 10-én nyitott, de fogadtuk a gyerekeket. (Sok városban, faluban, ahol hasonló munkálatok folytak, más épületben kellett kezdeni az évet, vagy csak hetekkel később nyithattak.)

            Ez annak volt köszönhető, hogy néhány szülő a nyár közepén is és augusztus végén is segítőkezet nyújtott, időt, energiát nem sajnálva, érdeklődött, egyeztetett mikor tud segíteni. Az óvónők és az óvoda összes dolgozója az utolsó 3 hetet szinte folyamatosan (szombat, vasárnap is) az óvodában töltötte. Mégis megkaptuk, mikor örömmel tudattuk, hogy 10-én nyitjuk a negyedik osztályt is, hogy "pont ideje!" - köszönjük.

            Az ünnepélyes átadás szervezése egyidőben zajlott az utolsó simítások elvégzésével, sok minden még dobozokban volt az utóbbi hetekben, még nem volt minden a helyén, de mivel ez egy adott dátum volt a meghívott vendégek részéről, így helyt kellett állnunk. Igyekeztünk kis műsort is bemutatni, de az egész lényege a jelképes birtokbavétel volt, a szalagátvágás. Ennek a helyszíne az időjárásnak köszönhetően az utolsó percekben került az udvarra. Sajnos a szülők részéről nem nagy érdeklődés mutatkozott, viszont vendégünk volt több mint 50, szomszédos városokból, Magyarországról, de városunkból is. Minden vendég megtalálta a helyszínt, néhány szülőnek ez gondot okozott.  A gyerekek műsora már a rózsaszín osztályban volt, ahová mindenkit, aki az ünnepi részen ott volt, beinvitáltunk, de ebben az időben 3 óvónő még a csoportjával volt az osztályban, 2 óvónő  a szereplő gyerekek felügyeletét és ketten pedig a vendégek tájékoztatását biztosítottuk. Sajnálatos módon néhány szülő olyan elszomorító módon adott hangot elégedetlenségének, ami  szerintem azokkal az óvónőkkel szemben nem megengedhető, akik nap mint nap foglalkoznak gyerekeikkel, és főleg nem az összes gyerek előtt.

            Sajnos, hogy vannak, akik folyamatosan csak a hibát keresik, azt kutatják, hol tudnak valakinek fájdalmat okozni, ahelyett, hogy kicsit beleképzelnék magukat a másik helyzetébe. Talán az az egy pozitív dolog van az egészben, hogy ők vannak kevesebben.

            Köszönjük a legkisebb segítséget, a szóbeli elismerést, akár csak egy kis mosoly formájában a többségnek. 

             Tóth Szilvia

             

          • Felújítás

          • Új fényképek a Felújítás albumban

             

            Elkészült az első játék. Az Erdő utcán folytatják a játékok összeszerelését a Gutte s.r.o.ügyeskezű munkásai. Még egy kis tereprendezés és a Brünni téren is épülnek sorban. 

             

          • Megújul az óvoda

          • Tisztelt Szülők!

            Az óvodán 2018. július 2-án elkezdődnek a felújítási munkák. A Brünni téren a fűtésrendszer és a villanyhálózat teljes rekonstrukciója, az Erdő utcán pedig a villanyhálózat rekonstrukciója. Ez már az óvoda üzemi szabadságának az ideje, de ahhoz, hogy a munkálatokat el tudják kezdeni, az épületet szabaddá kell tennünk, azaz ki kell ürítenünk.

            Ehhez kérjük a Szülők segítségét.

            Kérjük, hogy akinek megoldható, az kicsit hosszabbítsa meg a nyári szünetet gyermeke számára, vagyis már az utolsó héten 2018. június 25-től otthon maradhatnak a gyerekek, kérem, jelezzék az osztályos óvónőknek.

            Miután a munkák befejeződnek, és a termeket sikerül újrafesteni, szükségünk lesz a takarításnál, visszarakodásnál is segítségre ahhoz, hogy az Erdő utcán július 30-án, a Brünni téren pedig 2018. augusztus 6-án fogadni tudjuk a szünet idejére bejelentkezett gyerekeket legalább 2 osztályban, és a konyha is üzemelni tudjon.                      

            Ez előre láthatóan az Erdő utcán július 16 és  július 27, a Brünni téren pedig július 23 és augusztus 3 közti időszak, 2 hét.

            De a Brünni téren ezután is marad még 2 osztály ennek a rendbetételénél is szívesen fogadnánk a segítséget, 2018. augusztus 6 – 24 között.

            Ahhoz, hogy az óvoda szeptemberben újra tudjon működni, csak az óvoda alkalmazottai, az Erdő utcán 11-en, a Brünni téren14-en kevesen vagyunk. A nyári óvoda alatt augusztusban fogadjuk a város gyermekeit is, és ahhoz, hogy a kollégák a jövő iskolaévben helyt tudjanak állni, nekik is szükségük van a szünetben pihenésre.

            Amennyiben tudnak bármely időszakban segíteni, akár csak 1-2 napot, kérem, jelezzenek az osztályos óvónőknek, hogy tudjuk, hogy ki mikor ér rá, és az adott időszakban egyeztetnénk még telefonon.

            Tóth Szilvia, igazgatónő

    • Kontakty

      • MŠ s VJM - Óvoda Brnenské nám.16, Kolárovo
      • +42135 777 1363 Elokované triedy/Kihelyezett osztályok: +42135 3812683
      • Brnenské námestie 16, 946 03 Kolárovo Slovakia
      • Školská kuchyňa Brnenské námestie 16. +42135 777 1363 Elokované pracovsko Lesná 8: Školská kuchyňa - Školská 6 - Étkezésről kijelentés Erdő utca: +42135 777 1808, +421945451659
  • Fényképalbum

      no data to display yet